2015 inleddes med att återmontera bilen, och det skulle visa sig ta bra mycket längre tid än vad jag hade räknat med. Jag hade redan anmält bilen till "Elmia" i påskhelgen så det var ju en given dedline. Helgen efter påsk skulle bilen dessutom ställas ut på Bollnäs Motorrevy, vilket var bestämt redan sedan ett drygt år tillbaka. No pressure!

 

 

När utsidan var klar och de nya däcken och fälgarna hade kommit på plats tog jag ut bilen för att få se hur det blev. Känslan att få se bilen i sin nya kostym för första gången? Väldigt, väldigt skön! :)

Därmed var utsidan klar och det var dags att ge sig på insidan!

 

  På insidan hade jag inte bara ren återmontering utan jag skulle även bygga en ny strömbrytarpanel. Ett byte från dubbeldin-stereo till enkeldin gjorde det möjligt att flytta strömbrytarna från facket under armstödet till den lediga platsen under den nya stereon.

Så här blev det till slut!

 

  Nästa moment blev att flytta ljudprocessorns fjärrkontroll. Istället för att ha den infälld i panelen placerade jag den på askkoppens plats.

 

  För att kunna byta till den nylackade mittkonsolen, utan att ta onödiga risker att repa den, lyfte jag ut hela instrumentbrädan.

Det kan ju tyckas vara ett väl omständligt sätt bara för att byta mittkonsolen, men den är skruvad från insidan, med 13 (!) skruvar om jag minns rätt.

Dessutom behövde jag byta den vänstra underdelen för att de nylackade knappramarna skulle kunna monteras tillbaka.

Mer återmontering!

 

 

När jag ändå hade det mesta av inredningen urplockad passade jag även på att bättra på dämpningen.

Den här dekalen hittade jag under den originalmonterade vaddmattan på ena framdörren. Dörren monterades den 25 november 1999! (Den andra dörren var daterad dagen efter.) Jag vet inte vad det handskrivna siffrorna är, men kanske är det montörens anställningsnummer. Hur som helst tycker jag det är kul att ha ett ungefärligt byggdatum på bilen.

Det börjar likna bil igen även på insidan!

Och brytarpanelens belysning fungerar! Även den nya stereon vaknade när jag strömsatte bilen igen.

 

  Det stora projektet i bagaget var att dra om strömkablaget så att säkringarna blev mer lättåtkomliga OM någon av dom skulle behöva bytas.

Även om dom inte syns så VET jag i alla fall att dom ser snygga ut! ;)

Jag tänkte bygga en säkringsbox med egentillverkade strömblock/säkringshållare så en bit aluminiumstång inhandlades.

Mycket funderande blev det över hur jag skulle placera strömblock och styrenheter till diverse LED-belysningar.

Att såga ut delarna för hand var ingen lek. Tålamodet testades ordentligt!

Slutresultatet!

 

  Så var vi då framme vid påskveckan och jag hade fortfarande inte hört något mer än att jag stod på reservlistan inför Bilsport Performanse & Custom Motor Show. Jag insåg att bilen inte skulle komma med så jag fixade några småsaker som inte var riktigt klara och riktade in mig på att Bollnäs Motorrevy skulle bli platsen för premiärvisningen.

 

15-04-11-15-04-12

Så var jag då på plats i Bollnäs ishall!

Bland alla fina jänkebilar delade jag monter med mina vänner Rickard och Magnus.

Premiärutställningen för bilen i blått utförande resulterade i ett 3:e-pris i europaklassen. Lukas Koos vann och Rickard blev 2:a med sin V50/C30. Synd att Mange blev utan något pris för hans XC70 är fantastiskt fin och mer förädlad än vad man kan tro vid ett första ögonkast. Att Mange och bilen sen är dubbla SM-mästare i billjudets SQ-klass är inte fy skam det heller.

 

15-05-30 Planen var att jag skulle åkt ner till EDPS i Emmaboda den 16 maj men då jag jobbat över i stort sett varenda arbetsdag sedan i mitten av februari, och så även dagen innan "Emmaboda", så orkade jag helt enkelt inte upp i tid för att hinna ner. Jag vaknade vid 10-tiden och hade inget som helst minne av att väckarklockan hade ringt. Måste ha stängt av den i sömnen! :D

Hur som helst, den 30:e maj drog jag iväg upp till Skokloster. Ganska vansinnigt egentligen eftersom jag redan i förväg visste att det skulle bli regn. Men, men, det som inte dödar det härdar. ;)

På vägen upp tändes ett litet hopp om att kanske ändå.....

Väl på plats så sken ju inte solen men det var i alla fall uppehåll så efter en tvätt och avtorkning kunde jag parkera bredvid Rickard och öppna upp bilen.

Har du lackat om din bil, eller köpt en ny bil? Investera i en Ceramic Pro lackbehandling! Bilen blir otroligt lätt att hålla ren, och det skyddar dessutom väldigt bra mot stenskott. Det är inte en billig behandling men helt klart värt pengarna om man investerat i ny bil eller lack.

Väderprognosen skrämde bort många uppenbarligen för vi blev inte speciellt många.

Och visst kom regnet, som jag hade "kört ifrån" på vägen upp, fram till Skokloster också. Men vad gör det när man har trevligt sällskap! Rickard vann och jag blev 2:a i regnet.

 

15-06-13 Edaträffen Action Meet i Värmländska Charlottenberg står på dagens program!

Än en gång ställer jag ut tillsammans med Rickard. Den här gången står vi båda som demo-bilar för DLS hos den lokala Euronics-butiken.

Efter en varm och trevlig dag på parkeringen vände jag hemåt med ett 1:a-pris i min klass.

 

15-06-27 Dags att åka på bilträff igen! Den här gången till Ånnaboda utanför Örebro.

Mange kommer ner från Rättvik med sin fina XC70 och vi parkerar, efter viss förvirring, och fixar till våra bilar. Vi har, som vanligt när vi träffas, en trevlig dag och träffar både nya och gamla vänner från olika håll i landet.

Prisutdelningen blir sedan en minst sagt konstig tillställning. Utställningen har klassindelning och två av vinnarbilarna vinner i fel klasser! Några andra pristagare är väl kanske en smula tvivelaktiga även om jag för min del försöker att inte lägga så stor värdering i vem som får ett pris. För min del gick jag lottlös den här gången. Helt OK för min del, men flera medutställare hade en annan uppfattning om det och ifrågasatte prislistan redan på plats.

Eftermälet på ett av bilforumen verkar ha blivit att de ansvariga lägger ner träffen. Tråkigt att man väljer den vägen istället för att ta till sig den konstruktiva kritiken och de förbättrings/förändringsförslag man får från utställarna.

 

15-07-04 ÄNTLIGEN! Rättviksträffen är tillbaka!

Min absoluta favoritträff alla kategorier gör comeback efter några års vila. Senast det begav sig var jag där med min blåa V70 men nu äntligen skulle jag få rulla ner på gräset vid Siljans strand med C70'n.

Jag satte mig i bilen på fredagsförmiddagen och åkte upp till Mange i Vikarbyn i ett helt fantastiskt sommarväder. Svensk sommar när den är som allra bäst! Till saken hör att det har varit kalasväder varje år träffen har genomförts! I år har ju vädret varit bedrövligt hela våren och försommaren, men nu lagom till Rättviksträffen blir det kanonväder!

I sedvanlig ordning är det samling hos Bilkompaniet i Leksand. Dom bjuder på tvätt, och inte minst frukost, till alla som kommer.

Peter avnjuter frukosten i sin "lilla" stol medan han pratar med Bilkompaniets VD Jonas.

Även den här gången var jag uppe på taket och tog några bilder.

Efter ett par timmars samvaro drar det ihop sig till karavankörning till träffplatsen strax utanför Rättvik.

Här har karavanen stannat till en stund för att samla ihop hela gänget innan vi skall passera genom Rättvik. I år var nya XC90 ledarbil!

Alla bilarna på plats och publik och utställare trivs i solen.

Träffplatsen ligger hur fint som helst!

Det gula gänget fick en egen del av träffplatsen. Kanske inte så många som det skulle kunna vara, men dom här är allihop väldigt fina representanter för den klassiska "T-gul".

Hur gick det då vid prisutdelningen? Jo, jag blev 10:a i "Top 10"! Och så fick jag äntligen min efterlängtade dalahäst, för "Best shine in show"!

I alla år har dalahästarna lackats i någon aktuell färg. Inför i år hade dom pratat fram och tillbaka om vilken färg det skulle bli den här gången. Valet hade blivit Brusting Blue! Samma färg som jag har på min bil! Klockrent! :D

På kvällen var vi några som samlades nere i Vikarbyns hamn och badade och grillade. En perfekt avslutning på en underbar dag i Dalarna!

 

15-07-25 Så här en bit in på min semester var det så dags för den träff som ligger närmast för min del. Stenungsunds Volvoträff!

Precis som inför Skoklosterträffen visste jag redan i förväg att det skulle bli regn men det skulle inte få stoppa mig den här gången heller. Inte minst för att Rasmus ordnar en väldigt trevlig träff men framför allt för att han skänker en del av intäkterna till "Min stora dag".

Jag han att parkera och putsa av bilen, sen kom regnet. :D

Den här V70'n, har jag förstått i efterhand, tillhör ingen mindre än killen som är byggherre även till min C70.

Här har vi ännu en bilkompis. Anders fullständigt sanslösa V70!

Och Gunnars V70!

Den här S80 tillhör Robban. En väldans trevlig kille jag mött i år. Han körde ner ända från Umeå för att vara med på träffen! Från Umeå! Inte dåligt!

Trots det usla vädret kunde Rasmus räkna in drygt 150 bilar! Det är f-n i mig inte dåligt! Det gjorde att trots att publiken inte alls var lika stor som tidigare år så kunde Rasmus lämna över 13000 kr till "Min stora dag". Härligt!

Trots deltagarnumret hade jag turen på min sida i år!

1:a pris i klassen blev det! Kul!

 

15-08-16 Så var det då dags för årets upplaga av Vallåkraträffen nere i Skåne. Efter att ha gått upp mitt i natten satte jag mig i bilen strax efter 02 och rullade söder ut.

Strax efter 06 på morgonen rullar jag in på plats i klassfållan på "Show N Shine"-området.

Ett ettrigt duggregn som kom och gick gjorde mig sällskap. Känns inte jättekul att vara på utomhusutställning i sådant väder. Men fram på dagen slutade det i alla fall att regna och bliv riktigt varmt och skönt, om än blåsigt.

Dagen resulterade i att jag fick ett 2:a pris i klassen med mig hem även i år. Till vänster skymtar 1:a-pristagaren. Mikael drog det längsta strået även i år. Attans! :D

Som det ser ut nu är det två träffar/utställningar kvar för min del i år så det närmar sig tidpunkten när det är dags att tvätta av bilen, rulla in den i garaget, dra på täcket och låta den gå i ide tills våren är här igen.

 

   
   
 

 

Nyheter från 2014 hittar Du här!
  Nyheter från 2013 hittar Du här!