Inför 2014 ville jag uppdatera ljudbygget och hade en grundidé i skallen. Jag skulle gå från två till en bas och den skulle sitta i mitten flankerad av slutstegen. Jag ville också kunna dela framsystemet aktivt fullt ut, dvs inte använda några separata delningsfilter. För att kunna det krävdes det att jag investerade i ytterligare ett slutsteg. Det följde även med en ljudprocessor hem. ;)

Rivningen av det gamla bygget påbörjades....

....och det tog bara lite drygt en timme innan jag kunde prova den första detaljen i det tänkta bygget.

Jodå, basen fick plats!

Så här, ungefär, hade jag tänkt mig det hela. Nu återstod det "bara" att se om det gick att omsätta i praktiken också.

Det skulle visa sig att det där med slutstegens placering blev avsevärt mycket kepigare att lösa än vad jag hade räknat med. Det är ju en sak att få till den fysiska placeringen av slutstegen, men sen skall det gå att dra fram en mängd kablar på ett vettigt sätt också. Jag höll på och vända och vrida på slutstegen ganska länge innan jag plötsligt kom på den här varianten.

Slutresultatet blev så här!

 

Medan ljudprocessorn hamnade infälld i hatthyllan.

 

   
14-06-14 Edaträffen Action Meet inledde årets utställande för min del. Det blev en varm dag på parkeringen bredvid Charlottenbergs köpcentrum. En asfalterad parkeringsplats är väl kanske inte den roligaste miljön men med trevligt sällskap i form av Mange och hans grymt fina XC70 Ocean Race funkar det ändå. Dagen resulterade i att vi båda vände hemåt med var sin pokal. Båda med ett 2:a pris i respektive klass!

 

   
14-06-28 Ånnabodaträffen två veckor senare blev en betydligt mer kylslagen tillställning. Den här gången stod Anders och hans grymma V70 för sällskapet. Blöt och frusen kallades jag upp på scenen och insåg plötsligt att jag vunnit min klass!

 

   
14-07-12 MS Bilträff i Mariestad bjöd på en salig blandning av bilar. Något pris blev det inte den här gången men Gunnar och jag hade det trevligt ändå. Att få ett pris med sig hem är jäkligt kul men inte det primära för min del då jag tycker att den social biten är viktigare. Att få träffa likasinnade och snacka "skit" i några timmar medan man spanar in varandras bilar.

 

   
14-07-26 Stenungsunds Volvoträff är den träff/utställning som är närmast för mig att besöka. Rasmus har skapat en väl arrangerad träff med väldigt god stämmning helt klart värd att besöka. Att han sedan dessutom det här året skänker överskottet till "Min stora dag" gör det extra kul att betala entréavgiften.

Flera goda vänner ställde ut i det vackra vädret. Bl.a. Peter som kom ner ända från Stockholm och visade upp sin grymt fina 855R. Han blev rikligt belönad och åkte hem med två fina pokaler. Extra kul att dessutom få se någon bli så uppriktigt glad, och rörd, av att vinna priser.

Peter, till höger, pratar med den nuvarande ägaren till en av hans tidigare bilar.

Det är svårt att tro när man ser den här bilden, men träffen fick avslutas väldigt hastigt då ett kraftigt åskväder snabbt drog upp söder ifrån. Träffplatsen är stor och öppen, och ligger dessutom alldeles vid vattnet så Rasmus körde prisutdelningen i rejält tempo för att hinna innan åskan och regnet kom då han inte villa ha så mycket folk kvar på den öppna platsen.

 

14-08-02 Till Action Meet Mantorp Park åkte jag för första gången. Resultatmässigt hade jag inga större förhoppningar men ville vara med ändå för att få höra vad juryn tyckte och tänkte om bilen. Dom gillade vad dom såg men konkurrensen var som väntat för tuff. ;)

 

   
14-08-17 Vallåkraträffen blev verkligen ett uthållighetstest i år. Svinkallt, ösregn och blåsigt! Tre saker som är helt fel på en så öppen plast som den träffen hålls på. Förra året regnade det också och jag vet ärligt talat inte om juryn ens tittade på bilen då. Jag såg dom i alla fall inte. I år fick jag däremot chansen att visa och berätta om bilen och vad som är gjort.

Uppenbarligen gillade dom det dom såg och hörde för plötsligt kom en av dom och sa "grattis" och lämnade över ett papper. Det tog några sekunder innan jag jag fattade vad det stod på det blöta papperet jag höll i min iskalla hand. Bilen hade blivit uttagen som en av tio finalister till "Sveriges häftigaste Volvo"!

Det var bara att flytta fram till fållan vid flygrakan. Får erkänna att jag i det läget var en smula skakis när jag torkade av bilen då regnet upphört, dock bara för en kort stund skulle det visa sig så det var snabbt ogjort arbete. Det hela resulterade i alla fall i att jag fick ett 2:a pris i klassen! Slagen bara av den andra C70'n, som står som fjärde bil räknat från min. Mikaels, med S/V60 front försedda, C70 utsågs till slut till "Sveriges Häftigaste Volvo 2014". Grattis Mikael!

 

14-08-30 Dingleträffen 2014 blev blöt! Kristoffer, Mange och deras medhjälpare kämpade tillsammans med juryn för att göra det bästa möjliga av träffen trots att vädergudarna inte var med oss. Än en gång fick jag se en av mina vänner bli riktigt glad och rörd över att få ett pris.

Den här gången var det Gunnar (liraren i hatt) som fick gå upp och ta emot sin första pokal! Grattis Gunnar och kul som tusan! Själv vände jag hemåt med ett 2:a pris och utställningssäsongen 2014 var därmed avslutad.

 

14-10-26 Beslutet är taget! Bilen skall få ny lack!

Här är den sista bilden på bilen som röd! Jag tog en sista tur för 2014 och åkte ut till Mollösund och bara njöt av turen och det underbara höstvädret. Hemma igen väntade ett antal timmar i garaget.

 

14-12-06 Det stora jobbet att riva ner bilen påbörjas. Mängder med "kom-ihåg-bilder" tas och bildelar fyller varje ledig yta i garaget, och även delar av huset. Jag lovade lackeraren att han skulle få bilen senast i månadsskiftet november/december och det fick han också. Sista helgen i november lämnade jag över bilen med överenskommelsen att den skulle vara klar före jul.

Ljudbygget plockades ur och lampor mm demonterades.

Sidokjolarna demonterade. Likaså bromsoken och en uppsättning tjusiga plåtfälgar monterade.

 

Även det mesta av inredningen plockades ur. Jag var dock tvungen att ha bilen så pass körbar att det gick att flytta den för egen maskin då det skulle vara omöjligt att med handkraft få in den i garaget igen efter lack.

 

14-12-30 Efter ett par veckor åkte jag till lackeraren för att se hur det gick med bilen. Dom hade inte hunnit så långt men i alla fall kunnat konstatera att det fanns begynnande rost under den gamla lacken.

Det var ju naturligtvis inte något kul besked men samtidigt kändes det skönt att dom inte bara mattade ner och lackade över utan verkligen slipade ner plåtrent. Jag insåg också att jag inte skulle få tillbaka bilen innan jul.

Dagen innan julafton hälsade jag på igen och nu var det full fart med min bil. Killarna hade hittat mer rost och därför blivit tvungna att ta loss listerna runt dörröppning och sidorutorna. Nu började jag känna en viss oro då delar av detta listpaket inte längre går att köpa, och dom delar som fortfarande ligger kvar i lager kostar stora pengar.

Efter julhelgen åkte jag upp igen och kollade hur det gick. Då jag inte såg så stor skillnad på bilen mot mitt föregående besök blev jag en smula besviken. Men....

....när Johnny öppnade lackboxen och jag fick se att de första delarna var klara kändes det plötsligt väldigt mycket bättre. Chansningen på färgen var helt rätt!

Bursting Blue!

När jag två dagar senare återkom för att hämta alla nylackade smådelar var bilen grå.

Dagen efter möttes jag av den här synen när jag klev in genom dörren!

I andra delen av lokalerna hängde det blå delar överallt. De detaljer som var blanksvarta förut var nu lackade i en mörkt gråmetallic färg.

Grabbarna kämpar med att få tillbaka listerna runt sidorutor och dörröppning.

Efter nyårshelgen var det så äntligen dags!

Med infällda backspeglar och några få centimeters marginal kunde jag fälla ner kåpan och sakta och försiktigt rulla hemåt och inleda 2015 med att skruva ihop min nylackade bil. Den, vad jag vet i alla fall, fjärde bilen i världen som lackats i den här färgen! :)

 

   
 

 

Nyheter från 2013 hittar Du här!