Vinge

Redan när jag hade köpt "Milou" fanns funderingarna på att försöka montera en S40-vinge på bakluckan. Den röda bilen hade dock en liten "M3-läpp" på bakluckan och jag tyckte att det såg helt OK ut. Men, när jag var hos lackeraren med bilen så sa han att läppen ser "påklistrad" ut, och då såg jag det också. Sanningen är ju att den faktiskt var "påklistrad" i och med att den satt med en stark dubbelhäftande tejp men jag hade inte tänkt på det tidigare. Dags att försöka sig på den där S40-vingen!

 

En taskig mobilbild men här är i alla fall en "koll" på hur mycket som skiljer mellan formerna.

 

Det skall erkännas, fösta försöket blev inte bra! Den här bilden är från det försöket. Jag bytte till den bakluckan jag använde när jag byggde bakluckepanelen till ljudet och här syns att det skiljer en hel del både i form och bredd mellan en S40-baklucka och C70-luckan.

 

Här är bakluckorna skiftade igen och jag har börjat plasta "adaptrarna". De första lagren glasfibermatta är lagda på luckan och vingen är fastsatt i det tänkta läget. Detta för att få en kant/markering att utgå från när jag sedan bygger upp resten av "adaptrarna".

 

Här kan man se en slätare yta i ovankant där vingen har pressats ner i glasfibermattan.

 

Dags att "gifta" ihop vingen med "adaptrarna"!

 

Första testen efter härdning! Nervöst, men det blev riktigt bra. Kan dock konstatera att det skiljer lite, lite i form på de båda bakluckorna.

 

Det ännu mer nervösa momentet att borra hål i den "rätta" bakluckan är här avklarat. Vingens nya "fötter" är renslipade och vingen sitter fastskruvad med provisoriska bultar.

 

 
Jag plastade in en bit rostfritt plattjärn i respektive fot så att jag kan skruva fast vingen från insidan bakluckan.

Här har jag börjat fixa till övergången mellan vingen och de nya fästena.

 

Japp, jag tog ett par pluggar från en S40 också så att bultarna kan döljas på ett så diskret sätt som möjligt.

 

Snygga, rostfria insexbultar! ;)

 

Fästets nya former!

 

Det blev helt OK till slut, även om jag helst hade velat ha den ännu lite lägre. Får se om lusten/inspirationen till ännu ett försök infinner sig någon gång.