Version 4.0!

Inför sommaren 2014 uppdaterade jag ljudsystemet med en ljudprocessor. Detta medförde att hatthyllan fick modifieras lite. Häng med!

 

Jag ville ha ljudprocessorn inne i kupén för att få så bra mottagning som möjligt då den kan ta emot signaler via blåtand. Valet av placering föll på hatthyllan då endast en liten modifiering av formen krävdes.

 

Trädistansen som syns på bilden ovan syns svagt genom högtalartyget. I samma ögonblick som jag hade pänslat på polyester på tyget insåg jag mitt misstag. Trädistansen ligger ju uppe på hatthyllan! Hur f-n skulle jag få bort den när polyestern stelnat? Det utrymmet behövs ju för RCA-kontakterna. Bara att riva bort innan det härdat och börja om!

 

En ny distans tillverkas.

 

Ramen urfräst....

 

.... och kanterna fasade i en mjuk rundning.

 

Jag förstorade hålet i hatthyllan precis så mycket att jag kunde klämma fast distansramen. Med lite smältlim säkrades placeringen inför nästa steg.

 

Först maskeringstejp.

 

Ovanpå det silvertejp. Varför dubbel tejp? Jo, polyestern fäster inte på silvertejpen men den får limmet på tejpen att lösas upp och bli grymt kladdigt. Det hade varit ett elände att få bort limkladdet från hatthyllan men på det här viset hamnar det på maskeringstejpen i stället. Bara att riva bort all tejp så är allt kladd borta!

 

Då jag upptäckte att smältlimmet bet rätt bra i vinylen men samtidigt släppte utan att lämna rester valde jag all smältlimma fast fleecen direkt ovanpå vinylen.

 

Dags för polyester!

 

Hatthyllan "strippad" på originalvinylen och mittdelen inpassad.

 

Provdags!

 

Ingen jätteskillnad på formen. Jämför höjden med högtalargallren.

 

Jag har aldrig klätt in något med så mycket former förut så jag blev positivt överraskad av att jag faktiskt fick till ett så pass bra resultat på första försöket. Jag var visserligen genomsvett och helt slut, men....

 

.... det gick!

 

Slutresultatet på plats i bilen!