Version 4.0!

Inför sommaren 2014 uppdaterade jag ljudsystemet med ytterligare ett slutsteg samt två mindre batterier. Detta medförde en ombyggnation av installationen i bagaget. Häng med!

 

Dags att börja riva den gamla installationen.

 

Den tunga baslådan står på tur att lyftas ut.

 

När allt utom golvreglarna var bortplockat så började funderandet och provandet. Skulle 12:an få plats mitt för genomlastningsluckan? Jo, se på f-n! Det verkar faktiskt så, och med nästan precis samma lutning som plåtväggen.

 

En ny baslåda börjar få form.

 

Figursågning.

 

Det ser ut att funka!

 

Det är trångt på höjden men basen får plats!

 

Nu kommer den att få betydligt friare luftvägar än tidigare.

 

Av och till provade jag olika alternativ på placeringen av slutstegen. Det enda jag hade klart för mig innan jag började bygga var en centralt placerad bas med två slutsteg på vardera sidan. Det här var den första tanken.

 

Så här kanske?

 

Eller så här? Det här var den variant som "hängde med" längst.

 

Eller den här varianten?

 

Så plötsligt dök den här tanken upp! Den kör vi på!

 

Nu påbörjades ett arbete med små toleranser.

 

Hål togs upp i slutstegsrackens sidor. Stora nog för sidoplåten men inte så stort som hela slutstegssidan. På så vis kommer slutsteget att hållas på plats trots att det inte är fastskruvat.

 

Jag upptäckte nämligen det här. Två gånger 19 mm MDF på vardera sidan av de små slutstegen och en gånger 19 mm på ena sidan av det stora slutsteget blev i det närmaste exakt lika.

 

Distanserna börjar ta form.

 

Kan nog funka det här, men....

 

.... om det stora slutsteget bara skall ha en distans på ena sidan kommer ju loggorna att hamna snett i förhållande till varandra, och så kan jag inte ha det. Båda slutstegen måste ju vara centrerade i racksen!

 

Så med stor försiktighet och på fri hand fräste jag bort halva tjockleken på båda distanserna så att det stora slutsteget blev något infällt.

 

De små slutstegen sitter på plats enbart genom att sidoplåtarna passas in i urtagen på distanserna. De kommer dock ändå att skruvas fast i bakstycket. Om inte annat för att undvika vibrationer.

 

Här syns det hur de stora slutsteget går in en bit i sidodistansen.

 

Nu börjar man kunna se helheten så smått.

 

Jodå, den "gamla" glasrutan kan användas även till den här versionen. Det är bara rutramen som behöver göras ny så att rutan hamnar på rätt höjd.

 

Då jag även valt att komplettera med två små batterier fick jag försöka hitta en lösning för var dessa skulle kunna få plats. Jag ville om möjligt slippa offra reservhjulsbaljan då denna är grymt bra att ha till förvaring av allehanda saker.

 

Valet föll till slut på en plats under baslådan och slutstegsracksen.

 

En tankemiss gjorde dock att jag fick justera placeringen något så att strömkablarna skulle kunna få plats också.

 

Här är det båda strömskenorna. Även här gjorde jag en tankemiss, vilket skulle svisa sig ge mig en hel del huvudbry senare. Vad jag gjorde för fel? Jag borrade för stora skruvhål. Vad jag inte hade klart för mig var att det inte funkar att fästa strömkablarna med "klämkraft", dvs med genomgående skruv och bricka och mutter på undersidan. Ledningsförmågan blev helt enkelt usel. Jag skulle ha haft gängade hål i stället! Nu löste det sig med hjälp av lite extra kabel, när jag väl kom på felet, men det innebar ju samtidigt att det rent visuellt inte blev så som jag hade tänkt. Visserligen syns det inte när allt är på plats, men JAG vet ju. ;)

 

Nästa steg var att börja tillverka batterikablaget. Trångt är bara förnamnet! Kabelstruma och krympslang kom på plats senare.

 

Ytterligare en tankemiss syns här. Hade först tänkt ha båda strömskenorna i urtagen närmast i bild. Kom dock på att säkringarna måste få plats där också. Minusplinten fick därför flyttas.

 

Mycket kabel blir det....

 

.... och trångt som attan är det!

 

Strömkablar till två av stegen. Man är antagligen en smula knäpp när man lägger tid och pengar på kabelstrumpa och krympslang när kablarna ändå inte kommer att synas.

 

Remoten till ljudprocessorn på plats i mittkonsolen.

 

Slutstegsbelysning på G! En liten vinklad alu-list agerar reflektor för RGB-belysningen.

 

Belysningslisten på plats!

 

Äntligen dags att börja lyfta in de olika enheterna.

 

De båda slutstegsracksen på plats.

 

Och belysningen funkar! Det sitter även en RGB-remsa runt kanten i det ovala hålet i mitten. Den har dock en egen styrenhet så att det går att ha en annan inställning där än ovanför slutstegen.

 

Slutresultatet så som det visats upp under 2014!