Installationen!

Mitt största bidrag till den här bilen är ljudbygget. Har du läst om ljudbygget i "Milou" så kommer du att känna igen dig då det är det bygget som jag flyttar över till den här bilen.

 

Den ursprungliga konfigurationen är dock utökad och ser ut enligt nedan.

Under vintern 2013-14 kommer systemet att kopplas om så att CA23:an driver midbasarna i framsystemet medan CA41:an driver mellanregister resp diskanter. På så vis får jag aktiv delning på hela framsystemet med allt vad det innebär i justeringsmöjligheter. Bakluckans RM6.2'or kommer då att drivas direkt av huvudenheten, eller ev via ett litet slutsteg som sitter monterat dolt. Det senare alternativet gör det enklare att stänga av ljudet i bakluckan då det ju enbart används vid utställning.

Tanken är också att bygga om slutstegspanelen så att det blir en mer servicevänlig installation. Så som det är nu är den byggd bit för bit i lösa delar och måste jag komma åt något innanför den panelen måste alla kablar och slutsteg demonteras helt.

 

 

Häng med!

 

För att få en av arbetsbänkarna i garaget ledig så började jag med monteringen av bagageluckepanelen. Därmed var den ur vägen och dessutom minskade jag risken för att råka skada den under arbetets gång.

 

Mallarna för dom sex fästpunkterna på plats. Dags att borra hålen och klämma dit "popnuts".

 

Panelen på plats.

 

Därefter plockades paneler mm ut ur bagaget....

 

....så att det går att göra rent ytorna inför monteringen av dämpmattorna.

 

Här syns för övrigt bilens ursprungliga färg, grå metallic.

 

Även kupén rensades.

 

Det gick ganska fort den här gången! ;)

 

Började med dämpningen men avbröt och valde att passa in golvreglarna först innan jag fortsatte med dämpningen.

 

Ja, det blir lite mellanrum här och där men det duger gott så här för mina behov.

 

In med golvreglarna igen.

 

Jodå, jag satte dämpmatta även på hatthyllans undersida....

 

....och höger hjulhus....

 

....liksom det vänstra.

 

Då min rygg starkt ogillar en halvböjd arbetsställning är jag tvungen att avbryta bagagejobbet då och då.

 

Då jag bestämde mig för att plocka ur RTI'n så blev jag tvungen att ta ut instrumentbrädan helt för att få loss den sista kabeln. Det gör det dessutom betydligt enklare att komma åt dörrkablagen, men det kommer senare.

 

Tillbaka i bagaget så är det dags att skruva fast delningsfiltrena. Dessa är till framsystemet.

 

Signalkablarna dragna framifrån och ligger här i väntläge i baksätet. Även signalkabeln som kommer från skärmen i bakluckan syns i det högra högtalarhålet.

 

Även högtalarkablarna till framsystemen är på gång.

 

Tillbaka i bagaget och här har delningsfiltrena kommit på plats. De inre är till 2-vägssystemet i bakluckan. Tids nog skall jag leta upp bättre ställen att ha dessa på. Dels för att kunna komma åt dom utan att behöva riva i princip hela bygget i bagaget och dels för att inte behöva dra tredubbla högtalarkablar till framsystemen genom hela kupén.

 

Provmontering av höger sidopanel....

 

....och samma sak på vänster sida.

 

Dags för att fixa högtalarkablar ut i dörrarna. För att komma åt dörrkontakten är man tvungen att rensa dörren. Dessutom ska det i dämpmatta också den här gången. Den skarpsynte ser att högtalarkablarna redan är på plats på den här bilden. Jag var helt enkelt så fokuserad på jobbet att jag glömde ta bilder under tiden. :D Kommer lite mer när jag tar högerdörren.

 

Dämpmatta och högtalarkablar på plats.

 

Över till högersidan. Här har jag lagat den avklippta (!) kabeln till belysningen i solskyddet.

 

Högtalarkablarna är dragna. Det kanske inte ser så jäkla proffsigt ut med silvertejp, men det funkar och syns inte när inredningen är på plats.

 

Takpanelen gick att få dit trots det tre högtalarkablarna även på den här bilen.

 

 
Tillbaka för mer kabeldragning. Signalkablarna är har kommit "fram" till bagaget, högtalarkablarna är anslutna till filtrena och intagskabeln till laddaren är på plats.

 

Även RGB-kablen är dragen (den flerfärgade vid de gröna kontakterna). Här syns det även tydligt hur intagskabeln kommer in i bagaget genom ett redan befintligt hål i golvet.

 

Laddaren på plats i sidofacket.

 

Och så var då bagaget färdigt.

 

Klart här, bara resten kvar!

 

I och med att bagaget är klart har jag kommit till den punkt i installationen där jag måste ta tag i dragningen av högtalarkablar ut i dörrarna. När jag byggde in ljudet i den andra C70'n använde jag mig av de lediga platserna i dörrkablagets kontakter. Jag lödde helt enkelt på kontaktstift på högtalarkablarna. Det var en chansning då jag inte hade en susning om hur det skulle bli, men det var en chansning som visade sig fungera utmärkt ljudmässigt. En annan fördel är att man inte behöver göra någon åverkan på dörrkontakterna.

 

Med instrumentbrädan bortplockad blir det avsevärt mycket enklare att komma åt jämfört med att ligga på rygg in under brädan, som jag gjorde i förra bilen.

 

Dock sitter den svarta balken exakt ivägen för den inre delen av dörrkontakten, så klart. Nu var det i och för sig väldigt enkelt att lossa balken och då blev det betydligt enklare.
När jag var klar med vänsterdörren så insåg jag att jag hade glömt att ta några bilder. Var nog en smula fokuserad på det jag gjorde!

 

Här på höger sida fick jag i alla fall tagit några bilder. Först måste motorn till kupéfläkten demonteras. Om inte går det inte att dra ut den långa hylsan som ugör den inre delen av dörrkablagets kontakt.

 

På bilden är dörrkontakten (grön/svart) redan isärplockad.

 

Hålet där dörrkontakten "bor".

 

På golvet ligger de två andra delarna till dörrkontakten. Den röda biten skall sitta runt kablaget övanför den gröna delen och sen skall hela härligheten stickas in i den svarta hylsan och klickas fast.

 

Än en gång var jag så fokuserad att jag glömde ta bilder på det jag gjorde.
Här är högtalarkablarna på plats och kontakten återmonterad.

 

Dags för kontakten i dörren.

 

Bort med dörrpanelen....

 

....ur med hela fönsterkassetten och lossa hela dörrkablaget ända från låset.

 

Allt för att kunna lirka ut gummigenomföringen så att det går att komma åt kontakten på ett något så när vettigt sätt.

 

Återigen glömdes kameran bort så här är allt återmonterat igen, och lite dämpmatta på plats också.

 

Bakre delen av kupén börjar bli klar också. Inga synliga kablar i alla fall.

 

 
Även kablaget till brytarpanelen är på plats, och tillfälligt panelen också.

 

 
Här hamnade säkringen till strömkabeln. Någon dag skall jag byta spikbeslaget mot något snyggare. Man får ta det man har när man letar efter lösningar. Nu har jag ju i alla fall en bra mall den dagen jag bestämmer mig för att fixa något snyggare

 

 
Strömkabeln går i s-form under luftfilterburkens fot och sen in i kupén....

 

....via den sk tillbehörskanalen.

Efter det här återstod bara att ansluta och montera huvudenheten, strömbrytapanelen och till sist återmontera resterande inredning.